Nieuwe VW Golf komt jaar voor nieuwe Opel Astra uit
De Opel Astra
RUSSELHEIM - De nieuwe Opel Astra komt waarschijnlijk een jaar na de nieuwe VW Golf op de markt. De generatiewissel van het belangrijkste Opel-model wordt verwacht in 2009 of begin 2010. Bedrijfskringen in Rüsselsheim bevestigden vrijdag berichtgeving van de Duitse zakenkrant Handelsblatt.
Volkswagen wil de lancering van de Golf naar verluidt vervroegen naar 2008. ,,Wij laten ons niet onder druk zetten en willen onze kwaliteit niet door een vervroegde start op het spel zetten'', klinkt het bij Opel in Rüsselsheim. Officieel geeft het bedrijf nog geen termijn vrij.

Over de toekomstige productiestandplaatsen van de Astra wordt pas volgend jaar beslist. De gesprekken hierover tussen bedrijfsraad en onderneming worden bezwaard door de dreigende sluiting van een site. Opel-Chef Hans Demant heeft duidelijk gemaakt dat de modelwissel bij de Astra voor één fabriek in Europa de sluiting kan inhouden. De Astra wordt momenteel in vier fabrieken gebouwd: naast Antwerpen zijn dit Bochum (Duitsland), Ellesmere Port (G-B) en het Poolse Gleiwitz.