Sociaal conflict Taxipost nog steeds vast
BRUSSEL - Het personeel van de depots van Taxipost reageert vrijdagnamiddag weinig enthousiast op de nieuwe voorstellen van de directie om het sociaal conflict over de niet-verlening van een 80-tal contracten van bepaalde duur op te lossen. De vakbonden verwachten dat het personeel maandag terug aan het werk gaat.
Enkel in de depots van Vilvoorde en Lummen, waar vrijdag nog gestaakt werd, is het volgens ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Pauwels nog uitkijken wat er zal gebeuren. Wat Vilvoorde betreft, stelt de lokale vakbondssecretaris Albert VandenEynde (ACOD) dat een meerderheid wil verder staken, maar dat het personeel geen verdeeldheid wil en dat ze ofwel allemaal zullen staken ofwel allemaal werken. ,,De kans is groot dat ze aan het werk zullen gaan'', aldus de vakbondsman.De vakbonden protesteren tegen de niet-verlenging van 80 contracten van bepaalde duur. Dat is volgens hen in tegenstrijd met eerdere beloften. Ze zijn er ook niet over te spreken dat de werknemers vervangen worden door zelfstandigen.

Om het personeel wat meer tijd te gunnen om naar ander werk te zoeken zegde de directie eind vorige week toe dat een aantal van de contracten die thans aflopen, met drie maanden verlengd worden, en anderen gedurende 18 maanden een andere job zouden krijgen bij De Post, het moederbedrijf van Taxipost.