In een winkel in Brussel is donderdag een man uit Maleisië opgepakt toen hij probeerde een valse kredietkaart te gebruiken. Dat heeft het parket van Brussel vrijdag bekendgemaakt. De 32-jarige Yun Ha werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Hij wordt verdacht van oplichting, computerfraude, valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken. Toen de agenten de man fouilleerden, vonden ze in totaal 44 vervalste kredietkaarten waarvan de magnetische stroken gemaakt waren op basis van echte kredietkaarten.

Ook het paspoort van de Maleisische man was vals. Yun Ha vertelde aan de agenten dat hij als toerist naar België was gekomen, maar dat eerder in Frankrijk dieven met zijn persoonlijke documenten aan de haal waren gegaan.

Een andere man uit Maleisië, van wie hij de voornaam niet meer weet, zou hem willen helpen hebben en gaf hem daarom zijn kredietkaarten. Het bedrag dat de verdachte daarmee opdeed, zou hij later terugbetalen. De politie hechtte echter weinig geloof aan het verhaal van de man. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.