De Duitse autopiloot Jörg Bastuck is om het leven gekomen tijdens de vierde manche van het WK rally voor junioren in Catalonië. Bastuck werd aangereden door een tegenstander toen hij een wiel aan het herstellen was.

De 36-jarige Bastuck nam als co-rijder van zijn landgenoot Aaron Burkart deel aan de rally in een Citroën C2. Toen ze van de baan gingen en materiaalpech kregen, wilde Bastuck een wiel van de wagen herstellen. Toen werd hij per ongeluk aangereden door de Ford Fiesta van de Brit Barry Clark.

De onfortuinlijke Bastuck werd nog met een helikopter naar het ziekenhuis van Salou gebracht, maar daar overleed hij aan zijn verwondingen.Jörg Bastuck is het eerste dodelijke slachtoffer in de rallysport sinds de Brit Michael Park op 18 september 2005 om het leven kwam tijdens de rally van Wales.

In de rally voor senioren leidt de Fin Marcus Grönholm ondertussen na drie van de zes vrijdag te rijden chronoritten. Grönholm (Ford Focus RS) voert het pak aan voor de Franse wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën Xsara) en zijn landgenoot Mikko Hirvonen (Ford Focus RS).