Dode bij ontploffing in school
Foto: reuters
MULHOUSE - Bij een explosie in de Hogeschool voor Scheikunde in Mulhouse zijn een dode en een zwaargewonde gevallen. Volgens de brandweer zouden tussen vijftien en de twintig mensen vermist zijn. De ontploffing gebeurde vermoedelijk in een laboratorium, maar de precieze oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

De ontploffing vond rond 12.25 uur plaats op het gelijkvloers van een onderzoeksvleugel van de hogeschool. Na de explosie brak een brand uit. Volgens getuigen steeg een zwarte rookpluim op uit het gebouw, maar de rook zou niet giftig geweest zijn.

Het rampenplan trad in werking en alle beschikbare hulpdiensten werden opgetrommeld om de omgeving te ontruimen. Docenten telden hun studenten om te bepalen of er verdere slachtoffers waren gevallen, meldde de radiozender France-Info.

De voorlopige balans van het ongeval is dus een dode, een zwaargewonde en tussen vijftien en twintig vermisten. Door de kracht van de ontploffing zouden ook buiten de school gewonden gevallen zijn, maar die berichten zijn niet bevestigd.

De hogeschool ligt midden op de scholencampus van het Oost-Franse stadje, op enkele kilometers van het centrum van Mulhouse. De campus is zo'n 25 hectare groot en er studeren ongeveer 8.000 studenten.