Belg dol op aardappel, ook al zit er weinig smaak in
De gemiddelde Belg eet zes dagen in de week aardappelen, hoewel hij vindt dat er weinig smaak in zit. Dat blijkt uit een studie van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). De ondervraagden vinden ook dat de etikettering van vleeswaren beter kan.

Het OIVO voerde eind vorig jaar een studie uit naar de populariteit van verschillende voedingswaren bij 600 inwoners van ons land. Uit de resultaten blijkt dat de gemiddelde Belg zes keer per week aardappelen eet.

Het merendeel van de respondenten vindt het een evenwichtig product dat goed is voor de gezondheid. Slechts zes op de tien gebruikers vindt dat een aardappel smaak heeft. Ze eten het vooral omwille van de hoge voedingswaarde en lage prijs.

Een keer per week kip

Varkensvlees komt gemiddeld 1,7 keer per week op het bord, hoewel slechts twee op drie Belgen gelooft dat het goed is voor de gezondheid. Van bereidingen op basis van gehakt gelooft slechts de helft van de ondervraagden dat het gezond is. Desondanks eten ze het zo’n 1,3 keer per week.

Kip maakt de Belg een keer per week klaar. Driekwart van de ondervraagden vindt gevogelte gezond, maar de enquête werd uitgevoerd voor de vogelgriep om de hoek kwam kijken.