Voetbalclub Lierse onderneemt voorlopig geen stappen tegen haar spelers Hasan Kacic en Yves Van Der Straeten, van wie de namen gisteren werden genoemd als mogelijke betrokkenen in de omkoopzaak rond de Chinees Zheyun Ye. De clubleiding plant maandag wel een gesprek met beide spelers.

,,Wij ondernemen voorlopig niets tegen deze spelers, zij behoren ook gewoon tot de kern die kan geselecteerd worden voor de wedstrijd van morgen tegen La Louvière. Alvorens wij iets kunnen doen, moeten wij materiële bewijzen krijgen van de bevoegde instanties, met name de bond of het bondsparket."

,,Op dit moment zijn er alleen indicaties uit verschillende kanalen, en speculaties via de pers. Het enige wat wij kunnen doen is zelf een gesprek plannen met Kacic en Van Der Straeten waar ze de gelegenheid krijgen om te reageren op deze berichten. Dat gesprek zal in principe maandagavond plaats vinden", zegt voorzitter Leo Theyskens.

Vier namen van Lierse

In het journaal van Eén werden gisteren vier namen genoemd van (ex)-Liersespelers die betrokken zouden zijn bij het schandaal. De namen van Hasan Kacic en Archie Thompson (ex-Lierse, nu PSV Eindhoven) waren nieuw, Yves Van Der Straeten en Igor Nikolovski (ex-Lierse, nu zonder ploeg) werden eerder gelinkt aan de omkoopaffaire.

Op 16 februari ontsloeg Lierse zijn tweede doelman Cliff Mardulier, verdediger Laurent Fassotte en hulptrainer Patrick Deman wegens hun vermeende betrokkenheid in het omkoopschandaal. Een dag later deed Anderlecht hetzelfde met ex-Liersespelers Marius Mitu en Laurent Delorge. Nog die dag stuurde Excelsior Moeskroen haar trainer Paul Put de deur uit.