Een 23-jarige man is vanmorgen overleden nadat hij geprobeerd had een vrouw uit het kanaal van Brussel te redden. De vrouw was in het water gesprongen om zich van het leven te beroven.

Het slachtoffer werd uit het water gehaald door duikers van de brandweer en werd overgebracht naar het Brugmann-ziekenhuis waar hij overleed. De man is waarschijnlijk gestorven aan onderkoeling door de temperatuur van het water of aan een hartstoornis.

De Brusselse brandweer werd vrijdag om 8.18 uur verwittigd om een vrouw te redden die zich in het kanaal had gegooid om zelfmoord te plegen, ter hoogte van het Saincteletteplein achter de Citroëngarage. De brandweermannen, die van de kazerne Helihaven kwamen, waren zeer snel ter plaatse, maar de duikers hadden onvoldoende tijd gehad om hun uitrusting volledig aan te trekken.

Voor de brandweer ter plaatse was, sprong een persoon in het water om de vrouw te redden en kreeg daarbij hulp van de 23-jarige voorbijganger, die van de andere kant van de oever kwam. De brandweerlieden konden de vrouw en de 23-jarige man snel uit het water halen. De andere persoon die in het water was gesprongen, kon zonder hulp van de brandweer uit het kanaal raken.

Toen de 23-jarige man uit het water werd gehaald, werd hij onwel en werd hij overgebracht naar het Brugmann-ziekenhuis. Terwijl de vrouw naar het Sint-Jansziekenhuis werd overgebracht, leek haar toestand te verslechteren. De gezondheidstoestand van de derde persoon leek niet zorgwekkend.