Dit weekend wordt in Frankrijk het Internationaal Wegcriterium gereden. In twee dagen moeten de renners drie ritten afwerken: een min of meer vlakke etappe, een rit met veel hellingen, en een race tegen de klok. Gesneden koek lijkt dat voor Rik Verbrugghe (Cofidis), al een keer winnaar vijf jaar geleden.

,,Eigenlijk had ik in het vooruitzicht van de Ronde van Vlaanderen liever de E3-prijs in Harelbeke en de Brabantse Pijl gereden, maar mijn ploegleiding zag me liever aantreden in het Internationaal Wegcriterium. Ik heb ja gezegd, omdat ik er van overtuigd ben dat ik nog een keer kan winnen. Ik ken het parcours immers op mijn duimpje en dat betekent een streepje voor. Aan de conditie zal het ook niet liggen, want na een goede proloog in Parijs-Nice sukkelde ik even met de rug, maar dat is verleden tijd. Ik ga een week voor mijn eerste Ronde van Vlaanderen dus voluit voor de winst."

Het Internationaal Wegcriterium betekent voor Axel Merckx dan weer de comeback in competitie nadat hij ziek uit Parijs-Nice was gestapt. Met Landbouwkrediet-Colnago en Unibet.com komen ook twee Belgische ploegen aan de start.