Dallas heeft donderdag in eigen huis een verrassende nederlaag geleden tegen Golden State. De Mavericks gingen nipt met 121-122 onderuit tegen de Warriors. Meteen is Dallas haar co-leidersplaats kwijt in het Westen, waar San Antonio nu alleen de plak zwaait.

Grote boosdoener voor de thuisploeg was Jason Richardson, die in de allerlaatste seconde een winnende driepunter lukte en in totaal 40 punten liet optekenen. Nochtans verkeerde ook de ster van Dallas, Dirk Nowitzki, in een begenadigde avond. De Duitser was goed voor liefst 51 punten. Didier Mbenga speelde vijf minuten mee bij Dallas, pakte een defensieve rebound, zette twee blocks, maar scoorde niet.

,,Het was een grootse wedstrijd, waarschijnlijk de beste uit mijn carrière", verklaarde Richardson na afloop. ,,Cijfers betekenen niets als je verliest", relativeerde Nowitzki dan weer zijn eigen partij. ,,Of ik nu 5 of 60 punten scoor, verliezen blijft verliezen."

Nog donderdag haalde Phoenix het thuis van Portland met 125-108. Meest opvallende figuur was Amare Stoudemire, die pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde nadat hij op 11 oktober aan de linkerknie werd geopereerd. De All Star speelde 19 minuten mee, maakte daarin 20 punten en pakte 9 rebounds.