Reynders wil eenheid tussen Franstaligen
Foto: belga
BRUSSEL - De organisatie van de instellingen in het Franstalige landsgedeelte is niet goed. Dat zegt MR-voorzitter Didier Reynders vandaag in Le Soir. Voor de Franse gemeenschap stelt hij voor ,,alle ministers uit de Waalse regering en alle Franstalige ministers uit de Brusselse regering in één executieve samen te zetten''.
De sterke man van de Franstalige liberalen doet zijn uitspraken aan de vooravond van het MR-congres in Louvain-la-Neuve. Daar zal de partij zich onder meer buigen over de relaties tussen Wallonië en Brussel.

,,Binnen de regering van de Franse gemeenschap is niemand van de Brusselse regering vertegenwoordigd - Brussel is daar niet aanwezig. En er bestaat geen enkele concrete actie tussen de drie executieven. Wanneer ze elkaar ontmoeten, geven ze elkaar geschenken, zoals wanneer ik naar Mongolië reis'', aldus Reynders.

De partijvoorzitter vindt ook dat er slechts één parlement moet overblijven voor Wallonië en de Franse gemeenschap, zoals dat in Vlaanderen het geval is. ,,Het is tijd om zich te organiseren'', vindt Reynders. ,,We moeten Wallen en Brusselaars op een structurele manier samenbrengen''.

Reynders wil het debat hierover voeren in 2007. ,,We zullen niet alleen een afspraak hebben met Vlaanderen. Het is ook een afspraak met onszelf''.