Club Brugge wint nipt
Stijn Stijnen werd even vergeten. Glenn Verbauwhede, de vervanger van de geschorste Brugse nummer één, stopte gisteren in Lokeren met een 0-1 op het bord in de allerlaatste minuut een strafschop van Carevic. Een week na de verloren topper tegen Standard telt blauw-zwart alweer twee punten voor op de Rouches.
Club-trainer Jacky Mathijssen had net als alle Club-spelers een dikke pluim voor Verbauwhede. ‘Dat Stijnen dit seizoen zo goed is, heeft zeker ook te maken met het feit dat hij een uitstekende tweede doelman achter zich heeft’, zei Mathijssen. ‘Ze tillen elkaar naar een hoger niveau.’

‘Verbauwhede speelt de match van de eeuw’, zei Lokeren-trainer Georges Leekens kort en krachtig.

Club Brugge verdiende de zege in Lokeren niet echt. De thuisploeg had over de negentig minuten bekeken de beste mogelijkheden maar daar stoort Club Brugge zich al een heel seizoen nauwelijks aan. Blauw-zwart ging voor de elfde keer in deze voetbaljaargang dank zij het kleinste verschil met de drie punten aan de haal.

Maar wie maalt daarom als je naar Lokeren op bezoek bent geweest? De Waaslanders manifesteren zich al een gans seizoen als een saaie en stugge ploeg. Het was dus best voorspelbaar de Club Brugge het moeilijk zou krijgen. De creatieve breinen Van Heerden (blessure) en Leko (geschorst) waren er niet bij en Sonck werd door trainer Mathijssen vrijwillig op de bank geplaatst. Het zou dus pompen worden tegen onder meer de sterke centrale verdedigers van Lokeren.

Versnelling hoger

De wedstrijd zat lange tijd op slot. In de eerste helft kreeg Djokic de grootste kans, Lokeren de beste halve kansen. Op het uur duwde Dupré onnodig Sonck in de rug en de goed leidende Bultynck legde de bal op de stip. Sterchele zette om. Voor Lokeren kwam dan pas het sein om een versnelling hoger te schakelen.

Club Brugge hapte naar adem maar begaf pas in de allerlaatste seconden toen na een handspel van Geraerts de bal op de stip belandde. Carevic voelde zich uitstekend en eiste de bal op. De Kroaat trapte zo zwak dat Verbauwhede de bal zelfs bijna klemvast had.

Club Brugge vierde een week na de opdoffer tegen Standard alsof het de landstitel al binnen had. Een week nadat Jacky Mathijssen zwaar tegen de stroom roeide en de blauw-zwarte prestatie tegen de Rouches de hemel inprees, loopt hij uit op de concurrent die vorige zondag nog te sterk bleek.

Mooie verhaal

‘Ik wil mijn gelijk niet halen’, zei de rustige Brugse trainer achteraf. Hij wikte en woog zijn woorden. ‘Ik ga vandaag dan ook niets over mezelf zeggen. Ook niet over de concurrentie. Ik zeg niet dat ik nooit meer iets over Standard zal zeggen, maar vandaag even niet. Het gaat om Club Brugge en de drie punten die we hebben gepakt op een heel mooie manier. Vandaag hebben we laten zien dat onze ploeg meer is dan die elf spelers die de jongste weken meestal op het veld stonden. De overgave waarmee Verbauwhede, Vermant en Englebert speelden, bewijst dat heel deze groep mee wil gaan in het mooie verhaal dat we aan het schrijven zijn. Pas vier wedstrijden voor het einde zal ik uitspraken doen over de titel. Nu willen we wekelijks gewoon onze punten pakken. Na vandaag ben ik heel fier op mijn spelers.’

Lokeren-trainer Georges Leekens hoorde het allemaal met een wrang gevoel aan. ‘Wij hadden hier vandaag de drie punten moeten pakken. Ik weet dat sommigen het daar weer niet mee eens zullen zijn maar dat is mijn overtuiging. Ik feliciteer mijn jongens want zij kunnen er niet aan doen dat er geen gerechtigheid is geschied.’

Zo waren beide trainers tevreden met de prestatie van hun ploeg maar uiteindelijk bleef er slechts één ploeg met de volle buit achter. En weer was dat Club Brugge.