Vlaams CD&V-parlementslid Eric Van Rompuy loopt niet hoog op met de onderhandelingen die over de staatshervorming worden gevoerd. Ook partijgenoten zoals Jean-Luc Dehaene krijgen ervan langs.
'Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’ ,zei Jean-Luc Dehaene vorig weekend. Akkoord maar hebben we niet meer ambitie dan dit? Shame on you', schrijft Van Rompuy zondag op zijn weblog.

De democratische presidentskandidate in de VS, Hillary Clinton, haalde eerder dit weekend met dezelfde woorden als Van Rompuy, uit naar haar rivaal Barack Obama. 'Shame on you', zei ze, omdat Obama in een pamflet verkeerde informatie zou geven over haar programma.

'In de VS bestaat er blijkbaar nog schaamtegevoel. Bij ons is het de schaamte voorbij. Op de stoep van de Lambertmont blijven de heren en dames politici zich verdringen voor de camera’s om toch maar de goede quote te halen. Intussen weet iedereen dat de zogenaamde debatten over begroting en staatshervorming geen enkele fundamentele oplossing bieden. Het is slechts uitstel van executie. De New Deal is verzand in een debat over de Noordzee, het kadaster, ILVO, het Landbouwrampenfonds, Selor, Participatiefonds, etcetera', schrijft Eric Van Rompuy, vooraleer hij uithaalt naar zijn partijgenoot en vertegenwoordiger van de CD&V in de Raad van Wijzen Jean-Luc Dehaene.