In een woning in het Nederlandse Roosendaal, dichtbij de Belgische grens, zijn gisteren twee dode kinderen gevonden. Vermoedelijk heeft hun vader hen om het leven gebracht.
Help, hij heeft mijn kinderen vermoord.’ Buurtbewoners zagen gisterenmiddag de moeder van de kinderen de straat op rennen, schreeuwend om hulp. Hulpdiensten vonden in het huis de lichamen van twee jonge kinderen. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een meisje van zes en een jongen van vier jaar.

Rond kwart na drie was een oproep binnengelopen bij de alarmcentrale. Toen de ambulance ter plaatse kwam, waren de kinderen nog in leven, maar ze overleden korte tijd later.

Er zijn geen aanhoudingen verricht maar de politie gaat wel uit van een misdrijf. Het zou mogelijk gaan om een familiedrama. De vader is spoorloos en wordt opgespoord.

De ouders van de kinderen zouden verwikkeld zijn in een scheiding, maar de buren zijn van mening dat het een rustig gezin was. ‘Dit hadden we nooit verwacht’, reageren de verbijsterde buurtbewoners. Burgemeester Michaël Marijnen beloofde de scholen waar de kinderen les volgden alle hulp te geven om het trauma te verwerken.

De vader heeft een eigen bedrijf. Het huis waar de feiten plaatsvonden, ligt aan de rand van Roosendaal en staat te koop. De politie heeft 35 mensen op de zaak gezet. De technische recherche verrichtte een sporenonderzoek in de woning en er komt een burenonderzoek. Wie de kinderen heeft aangetroffen, wil de politie niet bekendmaken. (belga, ems)