Devolder wint Ronde van Algarve
PORTIMAO - Belgisch kampioen Stijn Devolder heeft de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven. Tijdens de slotrit kwam de leidersplaats van de Quick.Step-kopman niet meer in gevaar.
De overwinning in de vijfde rit, over 193,5 kilometer tussen Valo do Bispo en Portimao, was voor Bernard Eisel (Team High Road). De Oostenrijker was al na 25 kilometer ontsnapt met Diego Caccia. Later kregen ze het gezelschap van Felix Cardenas, Celestino Pinho, Claudio Faria, Koldo Gil, Rui Costa, Joao Cabreira en Isidro Nozal. Ze bleven net buiten schot van het peloton.

'Het verliep vlot', zei Devolder na de aankomst. 'De ploeg presteerde sterk, iedereen ging tot het uiterste. Dit is een overwinning van het hele team. Dankzij deze zege kan ik rustig toewerken naar de volgende belangrijke afspraken. Ik heb tijdens deze rittenkoers goed kunnen testen hoe het met mijn conditie is gesteld.'

De eindzege van Stijn Devolder werd in de slotrit niet bedreigd, ondanks een valpartij na 67 kilometer waarbij ondermeer zijn ploegmakkers Wilfried Cretskens, Mauro Facci en Davide Vigano, die voor onderzoek naar het ziekenhuis moest, betrokken waren.

Voor Stijn Devolder is de Ronde van de Algarve na de Driedaagse van De Panne 2005 en de Ronde van Oostenrijk 2007 de derde rittenkoers die hij toevoegt aan zijn palmares.