Ralph Nader doet weer mee aan presidentsverkiezingen VS
Consumentenactivist Ralph Nader (74) begeeft zich voor de derde keer in de strijd om het Amerikaanse presidentschap. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt op de Amerikaanse televisiezender NBC.
Volgens Nader zijn de meeste Amerikanen hun vertrouwen in de Republikeinen en de Democraten kwijt en ontbreekt het de andere kandidaten op tal van gebieden aan goede ideeën.

Nader deed de vorige twee keer ook mee aan de presidentsverkiezingen. In 2004 kreeg hij slechts 0,3 procent van de stemmen. In 2000 haalde hij 2,7 procent.

Sommige Democraten zijn nog kwaad omdat hij toen stemmen bij hun kandidaat Al Gore weghaalde, die zeer nipt van George Bush verloor.

Net zoals bij zijn vorige deelnames blijft Nader ook nu een onafhankelijk kandidaat. Noch Democraten, noch Republikeinen komen op voor de problemen van de VS, zei hij op NBC. 'Washington is 'door ondernemingen bezet gebied', waardoor de belangen van de regering zich tegen de mensen richten. Tegen deze achtergrond heb ik beslist me kandidaat te stellen voor het presidentschap'.