De Antwerpse Open VLD-schepen Ludo Van Campenhout is niet te spreken over de criminaliteitssite van het Vlaams Belang. 'U wil een verklikkingsmaatschappij creëren. Dit zijn fascistoïde praktijken', wierp hij zondag in De Zevende Dag Antwerps VB-kopstuk Filip Dewinter voor de voeten.
Het Vlaams Belang lanceerde een website (www.criminaliteit.org) waar burgers onder meer anoniem criminele feiten kunnen melden. Afgelopen donderdag plaatste de partij een lijst met zogenaamde veelplegers op de site. Die lijst bevat de identiteit van 286 criminelen die de afgelopen 5 jaar minstens 10 zware feiten hebben gepleegd in Antwerpen en die in voorlopige vrijheid werden gesteld. Het parket van Antwerpen is ondertussen al een onderzoek gestart naar lekken bij de politie.

In De Zevende Dag liet Dewinter dan weer een foto zien van een ontsnapte gevangene. Volgens hem is de foto nooit verspreid om de samenleving niet te verontrusten.

Antwerps Open VLD-schepen Ludo Van Campenhout haalde zwaar uit naar de volgens hem fascistoïde praktijken van het Vlaams Belang. 'De criminaliteit daalt in Antwerpen. U weet dat, maar u wil een verklikkingsmaatschappij creëren. Dit is echt fascistoïde. Het grote voordeel is dat het Vlaams Belang nu zijn ware gelaat laat zien', stelde een boze Van Campenhout. Volgens de liberaal kan het in een democratische rechtsstaat niet dat de politie lekt naar partijen.

Ook advocaat Walter Van Steenbrugge noemde de praktijken zeer gevaarlijk. Volgens Dewinter wordt nu alleen geschoten op de boodschapper en luistert niemand naar de boodschap.