Duitse dopingexpert dient klacht in tegen Klöden
De befaamde Duitse dopingexpert Werner Franke heeft bij een Duitse rechtbank klacht ingediend wegens bedrog. Dat meldt het magazine Spiegel en wordt door de arts zondag bevestigd aan het agentschap DPA.
Franke is ervan overtuigd dat 'tussen vijf en zeven' renners van het toenmalige T-Mobile tijdens de Ronde van Frankrijk van 2006 doping gebruikt hebben in het Universitair Ziekenhuis van Freiburg.

De Duitse dopingjager bevestigt zondag dat hij in de klacht de namen noemt van Andreas Klöden, Matthias Kessler, Michael Rogers, Sergey Gonchar, Patrick Sinkewitz en Eddy Mazzoleni. Ook de gewezen sportleider van T-Mobile Olaf Ludwig wordt door Franke geviseerd omdat hij zou hebben meegeholpen bij de praktijken. "Olaf Ludwig was de verantwoordelijke van het team. Het kan toch niet dat hij niet gemerkt heeft dat zijn renners tijdens de Tour gedurende verschillende uren zomaar verdwenen", vraagt Franke zich af.

De kliniek van Freiburg kwam vorig jaar in het nieuws toen bekendraakte dat twee vooraanstaande dokters van de instelling zich bezighielden met dopingpraktijken. Zo heeft de ondertussen al geschorste Sinkewitz toegeven dat hij er behandeld is met bloeddoping.

"Het is mijn doel om het immense misbruik dat heeft plaatsgevonden in Freiburg bloot te leggen", verduidelijkt Werner Franke nog.