Leterme verlaat deze week het ziekenhuis
In de loop van de komende week mag CD&V-vicepremier Yves Leterme het UZ in Leuven verlaten. Hij moet maandag wel nog een kleine ingreep ondergaan. Zijn herstel verloopt naar wens. Dat laat de woordvoerder van Leterme, Peter Poulussen, zondagmiddag weten.
Terwijl de andere federale topministers zich opmaken voor een cruciale dag op het vlak van staatshervorming en begroting, ligt CD&V-vicepremier nog steeds in het ziekenhuis. Hij herstelt er van een interne maagdarmbloeding.

Het herstel van Leterme verloopt echter naar wens. Zaterdag kon de behandelende arts vaststellen dat ook de longontsteking volledig onder controle is, stelt Poulussen.

Het CD&V-kopstuk moet wel nog een aanvullende endoscopische behandeling ondergaan. Het gaat om een kleine, niet-operatieve ingreep. Die ingreep voert het medisch team maandag al uit. "De ingreep was normaal voorzien voor het einde van de eerste week van maart, maar kan worden vervroegd. Daardoor moet Yves Leterme over twee weken niet opnieuw in het ziekenhuis worden opgenomen", zegt de woordvoerder zondag.

Ondertussen wordt Leterme wel betrokken bij de budgettaire en communautaire werkzaamheden. Dat gebeurt telefonisch of per mail, maar wel op een niet intensieve manier.