Bedrijfsleiders van de Wase afdeling van Voka Antwerpen-Waasland roepen politici op om snel een beslissing te nemen over een bijkomende Noord-Zuidverbinding. De 26 bedrijfsleiders lanceerden daarom een open brief naar de politici in het Waasland.
"De toekomst van het Waasland is in ruime mate afhankelijk van een oplossing voor de huidige en toekomstige mobiliteitsstromen", zegt Dirk Bulteel, directeur Waasland van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

"Dat het Waasland langzaam maar zeker dichtslibt, is voor iedereen klaar en duidelijk. De files richting Antwerpen worden elke dag langer. Bedrijven verliezen aan vrachtwagens die met hun vracht stilstaan op de weg, of aan werknemers die tijd verliezen op de baan en niet onbezorgd op hun werk geraken."

De tijd is gekomen dat de politiek het aandurft om knopen door te hakken in dit dossier, zegt Bulteel. "Het Waasland blijft nood hebben aan een bijkomende Noord-Zuidverbinding tussen de E17 en de N49/E34. Het ontbreken hiervan is niet alleen een pijnpunt, maar tevens een bedreiging voor de economische ontwikkeling van de regio waar de toenemende impact van de Waaslandhaven niet genoeg kan worden onderstreept."

De bedrijfsleiders roepen de politici op om voor Pasen te beslissen over de Noord-Zuidverbinding.