Bij een zwaar verkeersongeval in Sint-Truiden is zaterdagnamiddag een man uit de buurgemeente Nieuwerkerken om het leven gekomen.
Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur op de Basiliekstraat in Kortenbos (Sint-Truiden). Vermoedelijk door hoge snelheid raakte de man met zijn wagen van de rijbaan af, belandde in de gracht, vloog over kop en knalde tegen een boom.

Uiteindelijk kwam het wrak in de voortuin van een woning terecht. De brandweer van Sint-Truiden kwam ter plaatse om de geknelde automobilist uit zijn voertuig te bevrijden. Voor de 35-jarige man uit Nieuwerkerken kwam alle hulp te laat.

Zaterdag kort na middernacht gebeurde op de Naamsesteenweg in Velm (Sint-Truiden) nog een zwaar verkeersongeval. Een auto botste er tegen een boom. De bestuurder van de wagen, een 22-jarige man uit Gingelom, werd in kritieke toestand naar het Sint-Trudo ziekenhuis overgebracht. Drie inzittenden, een 20-jarige man uit Landen, een 20-jarige vrouw uit Sint-Truiden en een 21-jarige man uit Landen, liepen zware verwondingen op.