Wegpolitie gaat actie voeren
De wegpolitie gaat actie voeren uit protest tegen het gebrek aan personeel en middelen. Dat zegt de liberale politievakbond. 'Er is geen tijd meer om ons bezig te houden met controle op snelheid, alcohol of zwaar vervoer', klaagt Jan Schonkeren, nationaal voorzitter van VSOA Politie aan.
Vrijdag vond er een ontmoeting plaats tussen de vakbonden en de commissaris-generaal van de federale politie over de problemen bij de wegpolitie.

Volgens Schonkeren kampt de wegpolitie met een gebrek aan personeel en middelen en kan de wegpolitie haar takenpakket niet meer uitvoeren. "Er is geen controle meer op zwaar vervoer, alcoholcontroles worden geschrapt en er wordt niet meer geflitst in het weekend. We zijn branweermannen geworden: we stellen enkel nog ongevallen vast", dixit Schonkeren.

Volgens de liberale vakbondsman moeten vooral de statistieken in orde zijn, en leidt dit tot wantoestanden: "Aan de weegbrug wordt de vuilniswagen gevraagd om enkele malen over de brug te rijden. Politiemensen blazen zelf een paar keer om aan het aantal alcoholcontroles te komen", zegt hij.

Daarom zal de wegpolitie actie voeren, luidt het. Dat zal niet via een stakingsaanzegging gebeuren. Het is immers de politieke overheid die wordt geviseerd, niet de commissaris-generaal. De actie, die binnen een drietal weken zal plaatsvinden, zou zich niet beperken tot een manifestatie. De liberale politievakbond denkt onder meer aan een langzaam-aan-actie op de weg.