GENT _ Club Brugge heeft de uitgestelde wedstrijd tegen AA Gent gewonnen met 0-2. In een matige partij haalden de Bruggelingen een verdiende overwinning. Anderlecht kwam goed weg bij haar haast traditionele kwelgeest Westerlo, door een 2-0 achterstand laat in de wedstrijd nog om te buigen naar een gelijkspel.
Gedurende de saaie eerste helft was het enige incident een overtreding van de Brugse keeper Nemec op Schepens. De Buffalo's claimden tevergeefs een strafschop. De tweede helft bracht meer afwisseling. In de eerste tien minuten kon Gent nog even drukken maar geleidelijkaan begon blauwzwart zijn stempel op de match te drukken. Na twintig minuten scoorde Martens en vlak voor het einde Englebert. Match gespeeld en Club nadert weer op leider Anderlecht.

Anderlecht slaagde er niet volledig in om de twee spectaculaire uitnederlagen tegen Westerlo de voorbije twee jaar te doen vergeten. In het eigen Kuipke liep Westerlo zelfs twee-nul uit, in de eerste helft door een goede actie van Mitrovic en in de tweede helft via strafschop. Die kwam er nadat De Boeck Mitrovic foutief afstopte. Schaessens zette beheerst om. Uiteindelijk sloeg Anderlecht dan toch terug. Koller tekende voor de aansluitingstreffer en nadat Crasson nog een strafschop had gemist zorgde Radzinski voor de gelijkmaker.

Anderlecht komt goed weg maar ziet Club Brugge tot op vijf punten naderen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in