Tientallen miljoenen euro aan verzekeringspremies die niet werden opgeëist door de rechthebbenden omdat ze niet op de hoogte zijn van het bestaan ervan, zouden binnenkort naar de staatskas kunnen vloeien. Dat schrijft het tijdschrift Le Vif/LExpress in zijn editie van vrijdag.
Om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk. Maar eind 2004 waren die slapende premies goed voor 61.527.000 euro, verdeeld over 24.000 contracten.

Tot op heden is er nog geen wet die de verzekeraars verplicht om de rechthebbenden van een levensverzekeringscontract op de hoogte te brengen. Volgens Le Vif/L'Express zou de Commissie voor Verzekeringen tegen eind januari een oplossing moeten aanreiken over de slapende verzekeringen.

'De idee is om een koppeling te maken tussen de potentiële rechthebbende en de verzekeringsmaatschappijen', zegt de voorzitter van de Commissie, Bernard Dubuisson, in het weekblad. Na twee mislukte pogingen om de rechthebbende te lokaliseren, zou het geld dan toevertrouwd worden aan de schatkist.