PARIJS - Voor het Franse ProTour-team Crédit Agricole wordt 2008 het laatste in de kleuren van de Franse bank. Algemeen manager Roger Legeay benadrukte op de teamvoorstelling dat zijn ploeg de sponsor, die sinds 1998 aan het wielerteam verbonden is, in schoonheid wil uitzwaaien.
'We gaan er dit seizoen voluit voor', verklaarde de strijdlustige Legeay, die net als de voorbije seizoenen kan rekenen op zijn Noorse kopman Thor Hushovd. De 30-jarige spurter houdt zich aan een traditioneel programma dat zich in het eerste deel van het seizoen vooral richt op de voorjaarsklassiekers Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Daarna zal hij weer voluit meespelen voor groen in de Tour.

Verder wordt het onder andere uitkijken naar de prestaties van snelle jongens als de Australiër Mark Renshaw, in dit prille seizoensbegin al ritwinnaar in de Tour Down Under, de Brit Jeremy Junt en de Fransman William Bonnet, een van de revelaties van vorig jaar.

De Italiaan Pietro Caucchioli rijdt de dubbel Tour-Giro en mikt op een plaats in de top 10 van La Grande Boucle.

De 27 renners:

Eric Berthou, William Bonnet, Jimmy Engoulvent, Patrice Halgand, Sébastien Hinault, Jonathan Hivert, Christophe Kern, Christophe Le Mevel, Cyril Lemoine, Jean-Marc Marino, Maxime Méderel, Rémi Pauriol, Pierre Rolland, Julien Simon en Yannick Talabardon (Fra), Pietro Caucchioli en Angelo Furlan (Ita), Laszlo Bodrogi (Hon), Alexandre Botcharov (Rus), Simon Gerrans en Mark Renshaw (Aus), Jeremy Hunt (GBr), Dmitry Fofonov (Kaz), Thor Hushovd en Gabriel Rasch (Noo), Ignas Konovalovas (Lit), Nicolas Roche (Ier)

Algemeen manager: Roger Legeay

Sportdirecteurs: Serge Beucherie, Jean-Jacques Henry, Michel Laurent, Eddy Seigneur en Jean-Baptiste Souquet.