In Tongeren zijn de brandweer en de directie van het Koninklijk Atheneum overgegaan tot een volledige evacuatie van de school nadat er in een chemielokaal picrinezuur werd aangetroffen. Dat is een chemische instantie die aanleiding kan geven tot explosies.
De directie van de school benadrukt dat er op geen enkel moment een risico is geweest voor de leerlingen of leerkrachten. Het evacuatieplan werd strikt uitgevoerd en daardoor is de evacuatie bijzonder vlot en zonder paniek verlopen. Dat meldt directeur Jos Melon van het Koninklijk Atheneum.

Het noodplan omvatte de evacuatie van 500 leerlingen en leerkrachten van zowel het kinderdagverblijf, de basisschool als de secundaire school. Er werd ook een veiligheidszone afgebakend.

De ontmijningsdienst van het leger DOVO zal de gevaarlijke chemische instantie op een vakkundige manier verwijderen uit het lokaal, aldus nog de directie. Die laat tot slot nog weten dat het incident verder geen invloed heeft op de activiteiten van de school. Dat betekent dat de leerlingen vrijdag opnieuw les kunnen volgen.