Christian Van Buggenhout, die voor Deminor het dossier L&H behartigt, zegt in een exclusieve reactie aan 'De Standaard' dat bestuurder Francis Vanderhoydonck goede argumenten bij het weerleggen van de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie. Voor de hoofdbeklaagden en vooral Pol Hauspie ligt dat anders, zei Van Buggenhout.
De verdediging van Vanderhoydonck overliep op een systematische manier de argumenten die het OM aanhaalt om Vanderhoydonck te beschuldigen van kennis van de LDC's (de nevenbedrijven).

Mertens illustreerde dat het OM gevens verdraait, of delen van emails bewust weglaat, of zelfs hele gebeurtenissen in een totaal ander daglicht probeert te zetten om Vanderhoydonck te beschuldigen.

'Vanderhoydonck heeft goede argumenten. Een openbaar ministerie moet niet objectief zijn natuurlijk, ze eisen de vervolging van iemand en proberen dat sterk te maken. Je hebt als beklaagde de kans om dat te weerleggen. Zo werkt het en Vanderhoydonck blijkt een goed dossier te hebben.'

Volgens Van Buggenhout had Mertens wel niet moeten pleiten dat Vanderhoydonck geen boekhoudspecialist is. 'Bij de waardebepaling van een bedrijf bekijk je toch de jaarrekening. Zo zie je dat in het enthousiasme van de wetenschap een sterk dossier te hebben, men soms toch nog zich laat gaan.'

Van Buggenhout verdedigt voor Deminor de belangen van circa 10.000 beleggers. Hij presenteerde afgelopen najaar een bikkelhard dossier. 'Voor de hoofdbeklaagden, de stichters en vooral Hauspie zijn er geen excuses', zei Van Buggenhout gisteren.