Britse minister Hain stapt op wegens fraudeonderzoek
De Britse minister van Werkgelegenheid en Pensioenen, Peter Hain, heeft vandaag zijn ontslag ingediend. Hij zegt zijn naam te willen zuiveren, nadat hij van fraude werd beschuldigd.
Hain vertelde op te stappen als minister van Werk en Pensioenen en als staatssecretaris voor Wales om zijn naam te kunnen zuiveren. De 58-jarige Labourminister vergat naar eigen zeggen donaties ter waarde van 103.000 pond op te geven die hij kreeg voor zijn campagne om het vice-voorzitterschap van Labour. De kiescommissie heeft een onderzoek naar de bijdragen aan zijn verkiezingscampagne naar de politie doorgestuurd.

Hain heeft toegegeven dat zijn campagneteam heeft nagelaten de details bekend te maken over meer dan honderdduizend pond (137.000 euro) aan donaties, maar spreekt van een administratieve blunder. Hain voerde in de zomer campagne voor het vice-voorzitterschap van de Labourpartij, maar verloor van Harriet Harman.

Hains ontslag brengt premier Gordon Brown in verlegenheid, die bij zijn aantreden beloofde te zorgen voor een eerlijk bestuur. Tijdens de laatste maanden van het premierschap van Tony Blair, werd de Labourpartij nog van corruptie beschuldigd. Enkele Labourleden werden er toen van verdacht zetels in het Hogerhuis te hebben aangeboden in ruil voor bijdragen aan de partijkas.