Heineken en Carlsberg krijgen uitstel
De bierbrouwers Heineken en Carlsberg hebben van het Britse Takeover Panel tot vrijdag 13.00 uur (Belgische tijd) de tijd gekregen om het bod op hun Britse sectorgenoot Scottish & Newcastle (S&N) te formaliseren.
Het boekenonderzoek bij S&N, waartoe Alken Maes behoort, is afgerond, aldus Heineken en Carlsberg donderdag.

Het tweetal zit met S&N rond de tafel om te praten over een bod van 800 pence per aandeel, wat neerkomt op 7,8 miljard pond in totaal.

De Britse autoriteit had het tweetal eerder een ultimatum gesteld dat donderdagmiddag om 13.00 uur (onze tijd) afliep. Heineken en Carlsberg hebben nu een dag uitstel gekregen om hun bod te formaliseren.

In een verklaring zei Heineken dat de financiering gegarandeerd is. De brouwer wijst aandeelhouders er wel nadrukkelijk op dat van een formeel bod nog geen sprake is, en dat het wellicht ook zover niet komt als aan bepaalde voorwaarden niet wordt voldaan.

S&N verzette zich in eerste instantie hevig tegen de overnameplannen van de Nederlandse en Deense bierconcerns. Een eerste, voorlopig bod van 720 pence per aandeel werd in oktober door de Britse bouwer resoluut van de hand gewezen.

Nadien verhoogden Heineken en Carlsberg een aantal keren het voorlopige bod, maar telkens wees S&N het als te laag af. Tot vorige week toen de brouwer aangaf bereid te zijn te willen praten over een bod van 800 pence per aandeel.