Björn Leukemans (Silence-Lotto) is door de disciplinaire commissie van de Vlaamse gemeenschap veroordeeld tot een effectieve schorsing van twee jaar en een boete van 800 euro voor dopinggebruik.
De schorsing gaat in op 15 februari 2008.

Volgens de verdediging betrof de renner geen schuld, ondermeer omdat hij met de teamarts een contractuele vertrouwensrelatie had. De commissie oordeelde donderdag evenwel dat dit argument niet aan de orde is en geen afbreuk doet aan de verantwoordelijkheid van de renner. Leukemans claimde daarnaast dat Prasteron niet terug te vinden zou zijn op de Vlaamse dopinglijst. De disciplinaire commissie veegde ook dat van tafel. Niet alleen is de Vlaamse lijst volgens de commissie onvolledig omdat er bijvoorbeeld buitenlandse of nieuwe producten op ontbreken, via een eenvoudige raadpleging op de website van de Internationale Wielerunie (UCI) had Leukemans, dixit de commissie, kunnen zien dat Prasteron daar wel op de verboden lijst staat en dus derhalve ook niet toegelaten is in Vlaanderen.

De commissie liet zich niet overtuigen door de argumenten die de verdediging aanbracht en ging ervan uit dat Leukemans zich bewust dopeerde.

"Zelfs al waren de producten in kwestie voorgeschreven door een dokter, dan nog blijft een renner verantwoordelijk voor wat hij toegediend krijgt," oordeelde de commissie.

De advocaat van Leukemans kondigde meteen na de zitting aan dat zijn cliënt in beroep gaat. Een ontstelde Leukemans verliet nog voor het einde van het vonnis de zaal en weigerde de pers te woord te staan.

Op 21 november raakte dan bekend dat de dopingcontrole van Leukemans positief bleek op lichaamsvreemd testosteron. Na analyses in de labo's van Gent en Keulen bleek de verhouding testosteron-epitestosteron 5,71 op 1, terwijl de toegelaten hoeveelheid 4 op 1 is. De renner wijst met een beschuldigende vinger naar Sam Vermeire, de dokter van Predictor-Lotto, die ondertussen ontslagen is door het Belgische ProTour-team. Die zou hem de producten hebben voorgeschreven.