De in Portugal wonende Brit Robert Murat, een van de formele verdachten in de zaak rond de verdwijning van Madeleine McCann, heeft een dubbelganger, zo hebben Britse media donderdag gemeld.
Madeleine McCann verdween op 3 mei op bijna vierjarige leeftijd uit het vakantieappartement van haar ouders in de Ocean Club, in het Portugese Praia da Luz. De eerste formele verdachte in de nog steeds onopgeloste zaak werd Robert Murat, een 34-jarige Brit die met zijn moeder vlakbij de Ocean Club woont en die zijn onschuld steeds staande heeft gehouden.

Nu blijkt hij een dubbelganger te hebben in de persoon van de Britse vastgoedmakelaar Angus Symington die flats in de Ocean Club verkoopt. "Dat kan ik zijn", zo citeerden de Daily Mail en Daily Mirror een onthutste Murat toen hij een foto van zijn dubbelganger zag.

Symington (37) heeft zijn kantoor bij het vakantiecomplex, lijkt heel erg op Murat en draagt zelfs dezelfde bril. De advocaat van Murat zal nu uitpluizen of acht getuigen, die zeggen Murat op de avond van de verdwijning te hebben gezien, misschien Symington hebben opgemerkt in plaats van zijn cliënt.

De dubbelganger zelf zei op de avond van de verdwijning tien km verderop te zijn geweest met zijn gezin. Murat zei de bewuste avond thuis bij zijn moeder te hebben doorgebracht en sloot uit dat zijn dubbelganger met de zaak te maken kan hebben. In de zaak zijn ook de ouders van "Maddie", Gerry en Kate McCann, formeel verdacht.