Heath Ledger bezat geen drugs
NEW YORK - Naast het levenloze lichaam van Hollywoodster Heath Ledger is een opgerold dollarbiljet ontdekt. Op het eerste zicht bevat het biljet geen resten van een illegale substantie, zoals cocaïne, zegt de New Yorkse politiechef Raymond Kelly.
Het 20-dollarbiljet werd voor verdere testen naar een laboratorium gebracht. In het appartement van de Australische acteur zijn bovendien talrijke slaap- en kalmeringspillen, maar geen illegale drugs, aangetroffen.

De 28-jarige filmster, die onder andere bekend is van zijn rol als homoseksuele cowboy in de film 'Brokeback Mountain', is dinsdagmiddag dood aangetroffen in zijn woning in Manhattan. Een autopsie op het lichaam van de acteur bracht nog geen uitsluitsel over de doodsoorzaak.

Het resultaat van nieuwe toxicologische analyses en weefselonderzoek zal ten vroegste binnen een week bekendgemaakt worden, luidt het. De politie sluit 'kwaad opzet' uit, Ledgers familie uit het Australische Perth spreekt van een 'ongeval'.

Ledgers voormalige verloofde, de actrice Michelle Williams, kwam woensdagavond met hun 2-jarige dochtertje Matilda Rose in New York aan. Williams en Ledger leerden elkaar kennen op de set van 'Brokeback Mountain'.