Boedapest nodigt Charlize Theron uit voor aardrijkskundeles
BOEDAPEST - De burgemeester van Boedapest heeft Oscarwinnares Charlize Theron uitgenodigd voor een weekendje in de Hongaarse hoofdstad. De Zuid-Afrikaanse actrice, die een blunder had begaan door Boedapest te verwarren met de Turkse stad Istanbul, kan duidelijk nog wat geografische tips gebruiken.
'We zijn blij als iemand vol lof is over zijn herinneringen aan Boedapest, zelfs als die ergens anders hebben plaatsgevonden', zei de burgemeester van Boedapest Imre Ikvai-Szabo. 'Maar we zouden het nog meer appreciëren als de actrice de stad zou promoten op basis van haar eigen ervaringen hier.' Ikvai-Szabo heeft Theron daarom een gratis vliegreis en hotelkamer in Boedapest aangeboden tijdens een weekendje naar keuze.

De 32-jarige filmster kreeg begin deze week het schaamrood op de kaken toen bleek dat ze een blunder had begaan in een interview over Turkije. De actrice had uitgeweid over haar fijne tijd tijdens het internationaal Filmfestival van Istanboel in de Turkse hoofdstad 'Boedapest'. 'Ik hou van Turkije en zijn hoofdstad Boedapest. Met een gehuurde auto hebben Stuart (haar partner) en ik Boedapest doorkruist', zei de blondine, die tot voor kort bekend stond als een van Hollywoods intelligentste sterren.

Tot driemaal toe maakte Theron de fout, een blunder, die uiteindelijk positief is uitgedraaid voor de Hollywoodster.