Allan Davis wint derde rit Tour Down Under
De Australiër Allan Davis (UniSa) was donderdag de beste in de derde etappe van de Tour Down Under (ProTour), een rit over 129 kilometer met start in Unley en finish in Victor Harbor.
Davis haalde het in de derde opeenvolgende groepsspurt voor zijn landgenoten Mark Renshaw (Credit Agricole) en Mathew Hayman (Rabobank). Pieter Jacobs (Silence) werd knap zevende. Mark Renshaw neemt opnieuw de leiding. In de stand telt hij nu twee seconden voorsprong op Davis.

Van bij de start volgde een spervuur van ontsnappingspogingen. Deze duurden echter nooit lang. Een hele poos bleef men knallen tegen zowat zestig kilometer per uur. Philippe Gilbert trachtte, na een korte luwte in de groep, om na elf kilometer in de aanval te trekken. De Waal werd echter snel tot de orde geroepen. Zes kilometer verderop kenden de Fransman Mickael Delage, de Fin Kjell Carlstrom en de thuisrijder Wesley Sulzberger wel geluk. Het peloton liet nu immers wel begaan en de drie verzamelden op de top van de enige beklimming van de dag, Sellicks Hill na 43 kilometer koers, al zowat 5:45 voorsprong op de grote groep. Het signaal voor de mannen van Rabobank om het tempo stilaan te beginnen opvoeren.

Het Nederlandse team kreeg in volle finale de steun van enkele andere ploegen en op drie kilometer van de finish waren de leiders eraan voor de moeite. In de daaropvolgende massaspurt werd Allan Davis ideaal door zijn teamgenoten naar voor gebracht en de Australiër haalde het dan ook.

Vrijdag gaat de vierde etappe in deze Tour Down Under van Mannum naar Strathalbyn, over een afstand van 134 kilometer.