BOGOTA - De Colombiaanse guerilliagroepering Farc bereidt zich voor om ook andere gijzelaars die ze vasthoudt, vrij te laten. Dit heeft de eindredacteur van de krant Voz, Carlos Lozano, bevestigd. ’Ik geloof dat er nieuwe vrijlatingen zullen plaatsvinden binnenkort.
Er zijn discrete onderhandelingen met de Venezolaanse president Hugo Chavez en de Colombiaanse senator Piedad Cordoba’, verklaarde Lozano. Volgens Carlos Lozano die lid is van een burgercommissie die ijvert voor de bevrijding van de gijzelaars uit de handen van de Revolutionaire Colombiaanse Rebellengroepering (FARC), bevinden er zich ook zieken onder hen. Twee gijzelaars, Clara Rojas en Consuelo Gonzalez, werden op 10 januari bevrijd uit de handen van de guerilliabeweging. Woensdag liep Gonzalez nog mee in een protestmars in het centrum van Neiva.

Er werd de vrijlating van 43 gijzelaars in ruil voor 500 gevangenen gevraagd. Clara Rojas bevindt zich met haar zoontje Emmanuel en haar moeder in Madrid waar ze zal deelnemen aan een internationaal congres over terrorismeslachtoffers.