ZAVENTEM - Volgens Tom Boonen zijn de dopingbeschuldigingen rond zijn team Quick.Step-Innergetic en manager Patrick Lefevere complete Nonsens. Boonen behoudt het volste vertrouwen in Lefevre en gelooft niet in de anonieme getuigenissen.
,,Dit kan niet. Ik geloof geen seconde dat iemand uit onze ploeg dat zou gezegd hebben. Er zitten te veel onsamenhangendheden in", reageerde Boonen op het artikel in Het Laatste Nieuws. Daarin beschrijft een anonieme huidige ploegmaat van Boonen de dopingpraktijken in het Quick.Stepteam. ,,Ik behoud mijn volste vertrouwen in Patrick (Lefevere). Hij is mijn manager maar ook meer dan dat. Hij is iemand die bij de renners heel de tijd ijvert voor een zuivere sport."

,,Men zegt dat er geen rook is zonder vuur. Maar vuur dat onstaat door anonieme getuigen, daar lach ik mee", aldus Boonen, die ook reageerde op het feit dat Johan Museeuw heeft toegegeven doping te hebben gebruikt. ,,Dat bewijst helemaal niet dat er bij ons georganiseerd doping wordt gebruikt. Johan heeft duidelijk gezegd dat hij in het laatste jaar van zijn carrière een fout heeft gemaakt. Het gaat om een geïsoleerd geval dat niets te maken heeft met Quick.Step."

Renner zijn is geen pretje

,,Renner zijn is op dit moment geen pretje. Het is moeilijk om je altijd te moeten verdedigen. Ik begrijp dat de mensen gaan twijfelen aan het wielrennen, want de sport wordt al maanden onder de kritiek bedolven", aldus nog de gewezen wereldkampioen.