Quick.steprenner bevestigt druggebruik
BRUSSEL - Eén van de renners van Patrick Lefevere bevestigt woensdag in Het Laatste Nieuws het beeld dat getuigen dinsdag van hem in de krant ophingen: een verleden en een beeld van amfetamines, epo en dopingfraude. Met uitzondering van eigen (sporadisch) amfetaminegebruik als renner, heeft de teammanager dinsdag de aantijgingen ontkend.
,,Dit is de Patrick Lefevere zoals we hem in de ploeg kennen." De ethische code die Lefevere zo hard verdedigt, is een lege doos, zegt de anonieme Quick.Steprenner. ,,Als er sinds de komst van de code al iéts veranderd is, dan is het dat Quick.Steprenners vandaag niet enkel doping, maar ook drugs nemen", luidt het verder.

De Quick.Steprenner zegt om twee redenen anoniem te willen blijven. ,,Ik moet mijn huis afbetalen en kan niets anders dan koersen, dus moet ik nog een paar jaar in het peloton overleven. Verder gebeurt alles in het wielrennen mondeling. Niets op papier, niets te bewijzen. Wie spreekt, wordt uitgespuwd."

In het artikel beschrijft de renner een barbecue in 2005, thuis bij een renner in de Kempen. Het feestje ,,eindigde met xtc, cocaïne en speed, en vijf van onze renners deden eraan mee. Daarna gingen ze drie dagen en twee nachten zonder slapen uit.'' Van het feestje zouden foto's op internet bestaan.

Aan het slot 'sust' de renner. ,,Quick.Step is niet de grote uitzondering. De ploeg is een doorslagje van het peloton. De ploegen waar niets gebeurt, zijn zij die hooguit kermiskoersen winnen."