Google-oprichters houden salaris op één dollar
Larry Page (l.) en Sergey Brin, topmannen van Google. rtr
BRUSSEL - Sergey Brin en Larry Page, de twee oprichters van Google, blijven voor een symbolisch bedrag voor het internetbedrijf werken. Dit jaar ontvangen ze, net als in 2005, 1 dollar loon. Het grootste deel van de directie krijgt 43 procent loonsverhoging.
Dat blijkt uit documenten die bij de Amerikaans beurstoezichthouder zijn ingediend. Financieel directeur George Reyes en vice-operationeel directeur Shona Brown, zien hun salaris elk stijgen van 175.000 naar 250.000 dollar. De CEO van Google, Eric Schmidt, ziet af van een loonsverhoging.

Page, Brin en Schmidt hebben echter geen reden om te klagen over hun inkomen. Ze zijn de drie grootste aandeelhouders van het bedrijf, en zagen de waarde van hun aandelenpakket vorig jaar verdubbelen. Op de lijst van de rijkste mensen ter wereld van Forbes prijken Brin en Page samen op de zestiende plaats, met een vermogen van ruim 11 miljard dollar.

Vorige week daalde de waarde van het Google aandeel op de Nasdaq in drie dagen tijd met 14 procent. Ondertussen heeft Google de helft van dat verlies alweer goedgemaakt.

De daling kwam er omdat het aandeel massaal werd verkocht toen de tegenvallende inkomsten van de zoekmachine van Yahoo! bekend werden.

Daarnaast vreesden sommige beleggers dat surfers minder een beroep zullen doen op de zoekmachine, omdat het Amerikaanse ministerie van Justitie bij Google gegevens over het surfgedrag had opgevraagd. Het bedrijf heeft dit echter geweigerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig