ANTWERPEN - De Antwerpse vertegenwoordigers van de Koninklijke Apothekersvereniging hebben met de korpsleiding van de lokale politie structurele maatregelen besproken die er in de toekomst voor moeten zorgen dat apothekers minder gemakkelijk het doelwit worden van overvallen. Aanleiding is de recente overvallenreeks op apothekers in de metropool.

De politie zal de apothekersvereniging algemene preventietips bezorgen met daarbij informatie over de recentste beveiligingsmogelijkheden. Apothekers kunnen ook beroep doen op de politie voor technopreventief advies. Een politie-inspecteur zal dan ter plaatse de veiligheid komen controleren en advies geven met wat er eventueel nog beter kan worden beveiligd. Daarnaast overweegt de apothekersvereniging met de politie nog een opleiding ,,omgaan met agressie''.

Naast het preventieve luik is communicatie ook een belangrijk aspect. Apothekers beschikken reeds over een sterk gestructureerd intern communicatiekanaal. Er zal nu op korte termijn worden onderzocht in hoeverre de politie via dit kanaal ook boodschappen kan verspreiden. In eerste instantie wordt dan weer aan preventie gedacht maar er wordt ook bekeken hoe andere informatie via deze weg verspreid kan worden.

Ten slotte zal de Koninklijke Apothekersvereniging Antwerpen bekijken in welke mate ’een Keurmerk Veilige Apotheek’ kan worden ontwikkeld. Apotheken die aan bepaalde minimumstandaarden rond veiligheid voldoen, krijgen dit label dat wordt aangebracht op een duidelijk zichtbare plaats. Bedoeling is dat de politie hierin technische ondersteuning zal bieden.