BRUSSEL - De geruchten circuleerden al langer op het internet, maar nu is er zekerheid: de Ierse rockgroep U2 komt deze zomer naar België. Op 10 juni treedt de band op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

U2 begint op 28 maart in het Amerikaanse San Diego aan een wereldournee. Na concerten in 13 Amerikaanse steden, staan er voorlopig 24 optredens in Europa op de agenda. Het eerste daarvan wordt op 10 juni in Brussel gehouden.

De ticketverkoop voor het optreden in Brussel start volgens U2.com, de website van de band, op zaterdag 29 januari. Het telefoonnummer waarop Belgische U2-fans hun geluk kunnen beproeven, is 0900/26060. Tickets kunnen ook besteld worden via de website www.goformusic.be. Er kunnen maximum vier tickets per persoon besteld worden. Tickets kosten 48, 65, 70 en 85 euro. Dat is een lager aantal dan in 2001, toen U2 in het kader van de succesvolle Elevation Tour twee keer optrad in het Antwerpse Sportpaleis.

U2 trekt op wereldtournee ter promotie van de laatste plaat ’How to Dismantle an Atomic Bomb’, waarvan wereldwijd al meer dan 8,5 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan en die hun status bevestigt als ’grootste rock ’n roll band ter wereld’. Voor het Amerikaanse luik van de tournee wist de groep de retrorockers van Kings of Leon te strikken als voorprogramma. Ook voor Europa komt er een publieksopwarmer, maar op de naam is het nog even wachten.

In de VS kunnen de U2-fans vanaf einde maart al hun lievelingsgroep gaan bewonderen. De Ierse supergroep doet er dertien steden aan. Begonnen wordt in San Diego op 28 maart, geëindigd op 26 mei in Boston. Daarna volgt de oversteek naar Europa. Tot 14 augustus zullen de rockers er 24 steden platspelen. De concerten vinden plaats in voetbalstadions.