Indonesië in paniek door aardbeving (update)
Een Indonesische vrouw vlucht weg terwijl ze een oudere vrouw draagt. Foto: afp
JAKARTA - Het centrum van het Indonesische eiland Celebes (Sulawesi) werd deze ochtend opgeschud door een aardbeving met kracht 6,2 op de schaal van Richter. Momenteel is er melding van één slachtoffer. Dat deelde het officiële persagentschap Antara mee.

De aardschok trof de stad Palu om 4:11 uur plaatselijke tijd. Palu is de hoofdstad van de provincie Sulawesi-centrum. Een meetstation in Palu registreerde een schok met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter.

De aardbeving veroorzaakte paniek in delen van het eiland Sulawesi. Duizenden inwoners van Palu renden hun huizen uit en vluchtten naar hoger gelegen delen uit angst voor een tsunami, die uitbleef. Ook in India en Thailand was paniek na geruchten over nieuwe vloedgolven. Volgens de politie van Palu kwam een persoon om het leven, vermoedelijk als gevolg van een hartaanval. Enkele tientallen huizen werden beschadigd.

Bij de aardbeving die op 26 december een tsunami veroorzaakte, kwamen bijna 174.000 mensen om in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra.

Aardbeving aan zuidkust Turkije

Gisteravond werd ook in de Middellandse Zee, voor de Turkse havenstad Kas, een aarbeving waargenomen met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter. In Turkije vinden regelmatig aardbevingen plaats. In 1999 kwamen bijna 20.000 personen om het leven bij twee hevige aardbevingen in het industriële en dichtbevolkte noordwesten van het land.