TOKYO - De effectenbeurs van Tokio kon vandaag een lichte vooruitgang boeken. De Nikkei-index ging omhoog met 33,14 punten tot 10.074,05, wat neerkomt op een stijging van 0,3 procent.
De stijging kwam er onder invloed van de opgaande lijn die Wall Street woensdag had laten zien. Vooral de technologiefondsen deden het in New York goed, met als gevolg dat deze fondsen ook in Tokyo omhoog gingen. De positieve invloed daarvan op de gehele beurs werd getemperd door de bankaandelen. Die gingen in koers omlaag doordat er weer vrees kwam bovendrijven over de niet meer te innen leningen.

Vandaag raakte bekend dat het overschot op de Japanse handelsbalans vorig jaar met ruim 38 procent is afgenomen ten opzichte van 2000. Het is de grootste afname sinds 1970.

Van de andere beurzen in Azië tekende die van Zuid-Korea een stijging aan van 2 procent. In Hongkong waren de koersen aan het eind van de handel 0,2 procent lager. In Australië werd de handel afgesloten met een gemiddelde koerswinst van 0,25 procent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig