MELBOURNE - Kim Clijsters is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Australian Open. Clijsters moest in de halve finale het onderspit delven tegen de Amerikaanse titelverdedigster Jennifer Capriati. Capriati neemt het in de finale op tegen Martina Hingis.
Clijsters toonde zich in de eerste twee sets evenwaardig aan de als eerste geplaatste Capriati. Clijsters haalde in de eerste set een 4-1 achterstond op, maar Capriati won uiteindelijk met 7-5. In de tweede set nam Clijsters het heft in handen en won met 3-6. Clijsters had op dat moment de match in handen, maar verloor die greep in de derde en beslissende set.

Bij 0-40 in het eerste spel liet Clijsters dé kans liggen om door de service van Capriati te gaan. Meteen daarna ging Capriati wel door de service van Clijsters. Clijsters maakte te veel fouten en Capriati maakte in geen tijd uit met 6-1.

Martina Hingis kon zich vannacht al als eerste plaatsen voor de finale van de Australian Open. De Zwitserse versloeg de Amerikaanse Monica Seles in 3 sets : 4-6, 6-1 en 6-4.

Heruitgave van finale vorig jaar
De finale tussen de Amerikaanse Jennifer Capriati en Martina Hingis uit Zwitserland is een heruitgave van die van vorig jaar. Toen trok Capriati verrassend aan het langste eind (6-4, 6-3). Ze zette er haar opmars in naar de nummer één-positie in de wereld. Voor Hingis wordt het zaterdag al de zesde opeenvolgende finale in Melbourne. In '97, '98 en '99 was ze er de beste.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig