'We zullen er alles aan doen om snel tot een oplossing te komen. We hebben een duurzame oplossing en een slagkrachtige regering nodig'. Dat verklaarde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen dinsdagavond na afloop van het onderhoud met verkenner Wilfried Martens. Veel wou Thyssen niet kwijt over de ontmoeting. Ze begrijpt wel de kritiek van Open VLD niet.
Volgens Thyssen verliep het gesprek met Martens zeer constructief. 'Dat hebben we ook nodig om tot een oplossing te komen', zei ze. Over de inhoud van de ontmoeting wou de CD&V-voorzitster weinig of niets kwijt.

Thyssen benadrukte wel de kritiek van Open Vld op haar partij niet te begrijpen. 'Ik ken het verschil niet tussen informele en formele contacten. Ik heb contact gehad met alle partijvoorzitters. Maandag is er kern geweest. De regering heeft vrijdag nog vergaderd en we hebben ook samengezeten in de studio’s. Ik begrijp de kritiek dan ook niet goed. Iedereen kan me bovendien dag en nacht bereiken', poneerde ze, eraan toevoegend dat ze nog altijd on speaking term is met Open VLD.

Thyssen ontkende ook stiekem dingen te hebben geregeld. 'Achter de rug werken, is mijn stijl niet', klonk het.

De koninklijke verkenner zet dinsdag zijn consultaties nog voort. Na Thyssen stonden nog gesprekken met de vicepremiers Patrick Dewael (Open VLD) en Laurette Onkelinx (PS) op het programma.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig