BRUSSEL - In Brussel is het proces rond S.B., een 20-jarige leerling uit het het koninklijk atheneum Madeleine Jacquemotte, van start gegaan. De leerling moet zich verantwoorden voor vrijwillige slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg, tegen een van zijn leraressen op school. De verdachte ontkent de feiten.

De verdachte wou naar eigen zeggen op 30 september van dit schooljaar zijn goede resultaten op zijn eerste economietest van het schooljaar laten zien aan zijn voormalige economielerares. De drie leerlingen die door de advocaten van de verdachte werden opgeroepen om te getuigen, bevestigden dat ze de verdachte goedgeluimd op de lerares hadden zien toestappen. Hij nam haar daarbij even bij de schouder vast.

In de versie van de leerlingen interpreteerde de leerkracht dit gebaar foutief als agressie. Ze maakte zich van de leerling los en gaf hem een stamp. Volgens de drie getuigen zou S.B. het slachtoffer overmeesterd hebben door haar bij beide schouders vast te grijpen en haar in de ogen te kijken. Nadien kwam een andere leraar tussen.

In de ogen van de lerares was deze getuigenis een nieuwe aanval op haar. ,,De getuigen hebben de waarheid verdraaid en hebben de gebeurtenis zo positief mogelijk voorgesteld voor S.B.'', zegt ze.

De zaak wordt op 27 januari voortgezet. Dan komen het rekwisitoor van de substituut van de procureur des konings en de pleidooien van de advocaten van de verdediging en van de burgerlijke partij aan bod.