BOGOTA - Een Colombiaanse voetbaltrainer die gisteren werd neergeschoten, zal verlamd blijven aan de vier ledematen. Dat zeiden de artsen van Luis Fernando Montoya, de trainer van het Colombiaanse Once Caldas.
,,De patiënt werd geraakt tussen de derde en de vierde ruggewervel, wat inhoudt dat zijn ruggemerg op die hoogte alle activiteit verloren heeft'', meldde dokter Ignacio Gonzalez, de arts die het team leidde dat Montoya gedurende drie uur geopereerd heeft. ,,Luis Fernando Montoya zal verlamd blijven aan de vier ledematen.''

,,De verwondingen hebben ook het ademhalingssysteem aangetast en de patiënt heeft een apparaat nodig om zuurstof naar zijn weefsels te brengen'', aldus Gonzalez.

De 47-jarige Montoya werd gisteren geraakt door twee kogels in de hals toen hij zich verzette tegen twee overvallers die zijn vrouw gevolgd waren toen die geld was gaan afhalen, meldde generaal Alberto Ruiz, één van de directeurs van de politie van Medellin.

De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Op 12 december verloor Once Caldas, winnaar van de Copa Libertadores 2004, met 8-7 in de strafschoppen (0-0 na de reglementaire speeltijd) tegen FC Porto in de 43ste editie van de Intercontinentale beker.