LOS ANGELES - Philadelphia won gisteravond in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) met 90-102 bij Indiana. Het had dat in grote mate te danken aan de 40 punten van Allen Iverson, die er echter niet in slaagde om het record te evenaren van 50 punten of meer in drie opeenvolgende wedstrijden.

In zijn laatste twee wedstrijden had Iverson 54 en 51 punten laten optekenen, waarmee hij de zevende speler werd in de NBA-geschiedenis die de 50-punten-grens bereikte in twee opeenvolgende wedstrijden. Gisteravond kwam hij echter tekort om Wilt Chamberlain en Michael Jordan te evenaren, die het 3 keer na elkaar presteerden om de 50 punten te halen.

Na het derde kwart leidden de Pacers, fel verzwakt door schorsingen, nog met 66-71, maar onder meer door de 18 punten van Marc Jackson in het vierde kwart leden ze toch nog hun 9 nederlaag in de laatste 11 wedstrijden.

New Jersey - Cleveland

In de zege van New Jersey tegen Cleveland (92-90) vestigde Richard Jefferson (New Jersey) een persoonlijk record met 42 punten. De 23 punten, 9 rebounds en 9 assists van LeBron James volstonden niet om Cleveland de zege te schenken.

Detroit - Chicago

Rookie Ben Gordon scoorde 19 punten voor de Chicago Bulls, die voor de eerste keer sinds 1997-1998, toen nog met Michael Jordan, vijf zeges op rij behaalden. De Bulls wonnen op het veld van Detroit met 82-89.

Atlanta - Dallas

De Atlanta Hawks maakten een einde aan een reeks van 5 nederlagen en versloegen de Dallas Mavericks, zonder Didier Mbenga, met 113-100.