BRUGGE - Patrick De Klerck uit Blankenberge is de nieuwe provinciale voorzitter van de VLD in West-Vlaanderen. Na de verkiezingen op 4 december moest een tweede ronde worden georganiseerd omdat zowel De Klerck als zijn tegenkandidaat Joris Lagrou uit Diksmuide te weinig stemmen behaalden. Nu trekt Lagrou zich terug, waardoor De Klerck alsnog voorzitter wordt.

Volgens De Klerck trok Lagrou zich terug omdat hij de VLD'ers in West-Vlaanderen geen tweede keer naar de stembus wilde sturen. Hij zou het belangrijker vinden om te kunnen meewerken aan een nieuw project.

De Klerck wil West-Vlaanderen als provinciaal VLD-voorzitter nadrukkelijker aan bod laten komen in Brussel. ,,West-Vlaanderen ligt ver van het politieke centrum van dit land. Ik zal dan ook pleiten voor meer inbreng van specifieke West-Vlaamse accenten in het beleid. Daarbij zijn ondermeer de ondernemingsvriendelijke mentaliteit, een krachtig toeristisch-recreatief actieplan en aandacht voor het platteland belangrijk'', aldus De Klerck.