BUENOS AIRES - Het Argentijnse parlement heeft de aanwijzing van een nieuwe interim-president uitgesteld. De door de peronisten gedomineerde volksvertegenwoordiging is het zaterdagavond (plaatselijke tijd) niet eens geworden over de gewenste duur van de ambtstermijn van Adolfo Rodrigues Saà. De gouverneur van de provincie San Luis werd vrijdag als enige kandidaat naar voren geschoven.
De verkiezing van Saà zal nu waarschijnlijk vanmiddag plaatshebben. Voor die tijd zal er overeenstemming moeten zijn over de ambtstermijn van de nieuwe president, die Fernando de la Rua opvolgt. Die moest het veld ruimen na een volkswoede tegen het mislukt economische beleid. Argentinië kampt met een grote schuld en met een hoge werkloosheid.

De peronisten hadden eerder gezegd dat Saà tot 3 maart 2002 aanblijft. Op die dag zijn er verkiezingen voor een nieuwe president. Zaterdagavond zeiden de aanhangers van Saà dat hij tot 5 april president moet blijven. Die verlenging is nodig omdat er mogelijk een tweede ronde in de verkiezingen noodzakelijk is. Die mogelijke tweede stembusgang is voorzien voor 31 maart 2002.

Het voorstel is omstreden in het parlement, omdat een deel van de parlementariërs, onder wie naar verluidt ook enkele peronisten en partijgenoten van De la Rua, eigenlijk vindt dat Saà tot december 2003 moet kunnen regeren. Dat is het oorspronkelijke einde van de ambtstermijn van De la Rua.