ANTWERPEN - De politie heeft woensdagavond acht personen opgepakt die mogelijk betrokken waren bij een schietpartij in de Pothoekstraat in Antwerpen. Ze worden in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter geleid, meldt het Antwerpse parket. Bij de schietpartij vielen geen gewonden.
Het incident begon als een vechtpartij in een vzw en verplaatste zich daarna naar buiten. Daar begon iemand plots in het wilde weg te schieten. De politie snelde ter plaatse en kon daar al een persoon in de kraag vatten. Hij werd door getuigen aangeduid als de schutter. Er is ook sprake dat er mogelijk nog een tweede persoon geschoten heeft.

In de Stuivenbergwijk werden even later nog drie kerels gevat en kort daarna nog eens vier. Het gaat om zeven Turken en een Nederlander van Turkse afkomst. Ze worden in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter geleid.

Het parket vordert hun aanhouding wegens poging doodslag, inbreuken op de wapenwet en opzettelijke slagen en verwondingen. De tenlasteleggingen zijn niet voor alle acht dezelfde, maar zijn afhankelijk van hun vermeende aandeel in de feiten. Wat de aanleiding voor de schietpartij was, wordt nog onderzocht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig